Tilbage til D

Amalie Drewsen

Amalie Drewsen giftede sig i 1830 med papirfabrikanten og politikeren Michael Drewsen. I 1840 blev Michael Drewsen sammen med sin bror, Christian Drewsen, optaget i farens virksomhed D. & Sønner og i 1844 overtog de sammen virksomhedens drift. Samme år udvidedes firmaet med anlæggelse af Silkeborg Papirfabrik og Michael og Amalie flyttede herefter til Silkeborg fra Nordsjælland for at varetage driften. I forbindelse med fabrikkens etablering blomstrede byen Silkeborg efterhånden frem og Michael Drewsen betragtes derfor som Silkeborgs moderne grundlægger. I 1865 trådte Michael Drewsen ud af D. & Sønner, men fortsatte med at drive Silkeborg Papirfabrik alene.

H.C. Andersen besøgte ægteparret Drewsen flere gange i deres hjem i Silkeborg, jf. brev af 12.11. 1855, og han kom til at sætte stor pris på Amalie, som han brevvekslede med. I deres brevveksling omtaler Andersen hende ofte ved navnet Malle.
Andersens venskab med familien Drewsen udsprang af hans forhold til familien Collin. Jonas Collins datter, Ingeborg, giftede sig nemlig med Michael Drewsens halvonkel, Adolph Ludvig Drewsen, der var politidirektør og dommer i København, og på den måde blev trådene mellem de to familier spundet.

Sidst opdateret 23.05.2014

Amalie Drewsen

Johanne Amalie (Malle) Drewsen (f. Krümmel) 1808-63 Dansk
Omtalt i1 brev