No. 192 af 604
Dokumentstatus
Brev
Afsender Dato Modtager
Adam Oehlenschläger 28.10.1799 [+]

Dateringsbegrundelse

Dateringen er motiveret ved udtalelsen om Oehlenschlägers medvirken som fænriken Wilhelm von Vizar sammen med Louise O’Donnel, f. Thomsen (d. 1825) i Fændriken eller den falske Mistanke, lystspil i 5 akter af Fr. L. Schröder.

Christiane Oehlenschläger
Original
Dokumentindhold

Adam Oehlenschläger skriver til Christiane Heger, at Carl Heger har givet hende Oehlenschlägers hvide vest til vask uden hans vidende. Han sender en farverdreng for at få den, hvis den er vasket, da han kan bruge den på teatret i aften.


I en Samtale med Deres Broder Carl i Aftes, fortalte han mig at han havde været saa uforskammet at uleilige Dem med at besørge en hviid Vest i Vask, som hører mig til. Jeg er aldeles uskyldig i denne Uartighed og haaber derfor Friekjendelse. Da Skjebnen har bestemt mig til at være Mad: O’Donnels Elsker i Aften i en Fændriks Lignelse saa tager jeg mig den Friehed atter at giøre Dem Uleilighed med nærværende Farverdreng som jeg har givet Fuldmagt at annamme Vesten, hvis den er vasket. Da jeg kan bruge den i militair Dragt i Aften siden den er hviid.

Ærbødigst
A. Øhlenschlæger.

[På konvolutten:]
Velædle
Jfr C. Heger.

Kommentarer

Trykt i Louis Bobé og Carl Dumreicher (udg.): Gemt og Glemt_, bind 2, København 1916, 172 samt H.A. Paludan, Daniel Preisz og Morten Borup (udg.): Breve fra og til Adam Oehlenschläger 1798-1809_, bind 1, København 1945, 6-7.

Emneord
Kærestebreve mellem Adam Oehlenschläger og Christiane Heger
Personer
Carl Heger
Sidst opdateret 08.04.2014 Print